Uneori, arta și tehnologia pot crea lucruri incredibile, cu ajutorul cărora putem exprima o emoție, un gând, fie ne putem pune creativitatea la încercare, idee care a stat și la baza primei ediții Visually Speaking. Întreg evenimentul s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni, în perioada 19 – 26 aprilie, timp în care participanții au îmbinat studenția cu practica, pentru a deveni parte din ceea ce a însemnat „VisionARy: ARTefacts of the future”. 

Prima zi a evenimentului (19 aprilie), a început cu un aer fresh și plin de entuziasm. Eliana Bogdan – Digital artist & Visual Communication Strategist și Bogdan Spătaru – Graphic designer & 3D Generalist au fost speakerii acestei ediții pline de culoare. Aceștia i-au învățat pe participanți cum pot realiza un filtru în aplicația Spark AR, oferind diferite tips & tricks pentru a intra în lumea AR-ului și a înțelege secretele din spatele unui branding reușit. Pe lângă informațiile esențiale care s-au regăsit în discursul speakerilor, Eliana și Bogdan au pregătit un brief de creație prin care, la finalul primei zile, participanții să creeze singuri un filtru ce urma a fi lansat pe Instagram. Pentru cei care au acceptat provocarea a existat și șansa de a câștiga premiul cel mare al evenimentului: o tabletă grafică.

Pe 26 aprilie a avut loc cea de-a doua zi a evenimentului „VisionARy: ARTefacts of the future”, care a avut loc la diferență de o săptămână și a constat într-o scurtă conferință și o prezentare a  filtrelor realizate de participanții înscriși în concurs. Astfel, în ultima zi, cei doi speakeri au urmărit fiecare lucrare, oferindu-i un feedback detaliat. După două ore de discuții, am reușit să aflăm cine este câștigătorul concursului, premiul cel mare mergând către Anghel Bianca. Pe următoarele două locuri au fost numite Ioana Aștefănoaiei și Diana Dinu, ale căror filtre au ieșit în evidență prin culorile contrastante.

Ajunși la finalul primei ediții, suntem recunoscători pentru numărul mare de participanți, dar și pentru sponsorii și partenerii care ne-au susținut în organizarea acestui eveniment. Astfel, până la următoarea ediție, vă încurajăm să experimentați cât mai multe stiluri din domeniul artistic și să rămâneți la curent cu cele mai noi trenduri în  domeniu.

Balaban Andrei – Visually Speaking Organizer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *