Cum să faci un logo în stil retro în Illustrator

Astăzi ne-am gândit să te încântăm cu un tutorial pentru Illustrator prin care vei învăța cum să faci un logo în stil retro. Tutorialul îți va oferi atât explicații, cât și indicații vizuale, astfel încât să poți urmări și înțelege întreg procesul.

Noi am ales să folosim brandul Visually Speaking și o paletă de culori specifică acestuia. Fontul folosit se numește Khanza, dar tu poți încerca acest efect cu orice font asemănător scrisului de mână.

O paleta de culori in coltul din stanga sus, impreuna cu textul Visually Speaking, aflat în mijlocul imaginii

Ne vom folosi de fereastra Appearance, pe care o găsești în meniul Windows din bara din partea de sus a programului Illustrator. Vom selecta textul pe care vrem să îl modificăm și îi vom schimba culoarea de umplere apăsând pe layer-ul Fill din caseta Appearance și alegând culoarea cu ajutorul Eyedropper Tool din paleta de culori pe care am stabilit-o inițial. Același lucru îl vom face și pentru conturul textului, dar vom ține apăsată tasta Shift atunci când folosim Eyedropper Tool. Vom utiliza culoarea crem pentru umplere și mov închis pentru contur. De asemenea, vom mări grosimea conturului în funcție de efectul dorit, în cazul de față până la 8 pt. Este important să ne asigurăm că layer-ul Fill se află deasupra layer-ului Stroke. În continuare rezultatul ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos.

Mai apoi, cu textul selectat, vom adăuga alte trei layer-uri de contur apăsând în partea de jos a ferestrei Appearence, mai exact pe iconița numită Add New Stroke.

Fiecărui layer îi vom atribui o culoare din paleta stabilită, iar mai apoi vom alege primul layer de contur și apăsând pe iconița de efecte, vom selecta Distort & Transform > Transform.

Se va deschide o casetă asemenea celei din imagine. Aici vom copia conturul de mai multe ori, în cazul nostru de 4 ori, fiecare copie mutându-se cu un pixel pe orizontală și vericală. Pentru asta, vom folosi următoarele indicații în secțiunile Move și Copies.

În urma acestui pas vom obține un astfel de rezultat.

Vom repeta același proces și pentru celelalte layer-uri de contur, dar de fiecare dată vom mări numărul de copii în fereastra Transform Effect în funcție de efectul pe care dorim să îl obținem.

Pentru final, vom modifica unghiul logo-ului și îi vom adăuga o textură vintage.

Ce părere ai de rezultat? Sperăm că te-ai distrat urmărind tutorialul pas cu pas alături de noi!